Reuzen van AntwerpenALEX BOEYE

Zanger van de Antwerpse groep "De Strangers".

ANNEKE MOSSEL

Verpersoonlijking van de mosselverkoopsters aan de Antwerpse kade in de jaren 1880-1930.

BOB VAN STAEYEN

Zanger van de Antwerpse groep "De Strangers".

DJON

Djon is de mascotte van de Snorrenclub Antwerpen en is vernoemd naar de volkszanger John Lundström.

DOLFIJNTJES

Nog geen info

DRUON ANTIGOON

Druon Antigoon was de reus die tol eiste van de schippers want anders werd hun de rechterhand afgehakt.

GERMAINE VAN GANZEVEER

Germaine van Ganzenveer werd gemaakt naar aanleiding van de vereniging "Werkhuis 41". Haar achternaam verwijst naar de kernactiviteit van "Werkhuis 41" namelijk kaligrafie. Zij is gehuwd met Wannes van de Velde en zij hebben een hond Scharminkel.

JOHN DE WILDE

Zanger van de Antwerpse groep "De Strangers".

LOWISKE

Lowiske werd gemaakt door Christiaan Ketele speciaal voor zijn kleinzoon Lowie en zij is gehuwd met de Nachtwacht van Kontich.

NEST ADRIAENSEN

Zanger van de Antwerpse groep "De Strangers".

PALLAS ATHENA - Antwerpen

DDe reuzin stelde in het begin de Maagd van Antwerpen voor en werd in 1766 omgebouwd tot Athena en later Pallas Athena genoemd. In de loop der tijden werd Pallas Athena godin van de oorlog.

POL BOLLANSEE

Was zanger van de Antwerpse groep "De Strangers", maar overleed in 1984.

PRINS LANGOUSTIAN VAN LABARDONIA

Prins Langoustian is gevlucht uit zijn thuisland Labardonia, weg van vervolging en oorlogsgeweld. Zijn ouders en familie werden vermoord tijdens een inval van de gruwelijke Graaf Gambarone uit het buurland Abalonia. Als asielzoeker kwam hij in België terecht en verbleef hij tijdelijk in het opvangcentrum Linkeroever. Na grondig onderzoek door de bevoegde diensten in de loop van 2009, heeft hij het statuut van vluchteling toegekend gekregen. Hij heeft zich op Linkeroever gevestigd. Op een wandeling op de Grote Markt in Antwerpen ontmoette hij Anneke Mossel. Het klikte goed. Op 19 april 2009 verloofden ze zich en anderhalve maand later zijn ze getrouwd door districtsvoorzitter Chris Anseeuw. Onder meer Germaine van Ganzeveer en Wannes Van de Velde uit Klein Antwerpen en ook Jules Kabas en Germaine van Belsele waren op het grote huwelijksfeest aanwezig.

ROZE REUS

De Roze Reus staat als symbool voor de Holebi-beweging.

SCHARMINKEL

Buurtvereniging Klein Antwerpen wou een reus die vooral kinderen aansprak. Ze wilden liever niet beginnen met reuzenkinderen van Wannes en Germaine. Daarom maakten ze de hond Scharminkel. In de constructie hielden ze er rekening mee dat er kinderen konden opzitten of rond zitten. Men kan de oren van de hond doen bewegen.

WANNES VAN DE VELDE

De reus is een eerbetoon aan de bekende Antwerpse volkszanger Wannes Van de Velde. De reus is getrouwd met Germaine Van Ganzeveer en zij hebben een hond Scharminkel.

ZOTTE RIK

Zotte Rik (1854-1909) was een bekende volksfiguur in het Sint-Andrieskwartier in Antwerpen. Hij werd geboren als onwettig kind van Maria Thersia Geley. Toen zij later trouwde met Henricus Van Aken die Henri erkende als wettige zoon. Door een ongeval werd hij aan één kant blind en kreeg koortsaanvallen die hem zenuwziek maakten. Zo liep hij door stad spelend op een mirliton (een blaasinstrument) en werd later geplaatst in verschillende krankzinnigengestichten.

Startpagina Exit Terug