Reuzen van Deurne (Antwerpen)DE NEUS VAN DE POESJE

De Neus is een belangrijke pop in het poppentheater "De Poesje" in het Sint Andrieskwartier te Antwerpen.

DEN BURGER

Reus stelt Maurice Dequeeker voor, de laatste burgemeester van Deurne voor de fusie met Antwerpen.

FREDDY

Freddy is eigenlijk de vroegere reus Rob Klim-Op van de gelijknamige school in Zoersel, maar werd geadopteerd door de Axi-Jomaschool in Deurne. Nadat zijn outfit werd aangepast verscheen hij voor de eerste maal tijdens het schoolfeest op 29/09/2018.
Zijn naam is ontleend aan de straat waar de school is gevestigd, de Sint Fredegandusstraat.

FREDJE DEN TOKKELAAR

Fredje was een jongeman van 21 jaar die bedlegerig en verlamd was. Fredje was lid van "De Berrekens Club" die zich bezig hield met het verzenden van berichtjes via een specifiek type zendapparatuur. Dit werd "tokkelen" genoemd. De reus is gedoopt in 1982. Hoogte 3.20 m. - Gewicht 45 kg.

JEANETTE

Jeanette is de dochter van de Preutelmadamme, een café-uitbaatster in Deurne. Zij was gehuwd met de Rosse Garde. Hoogte 2.70 m. - 40 kg.

JOSKE KNIP

Joske Knip is de bijnaam van Jos Verdonck die kapper is in Deurne en wereldkampioen haarsnijden werd. Hoogte 2.60 m. - 35 kg.

PREUTELMADAMME

De verzinnebeelding van een eenvoudige volksvrouw. In de gedaante van "Moe Net". Zij was jaren voorzitster van de Preutelclub van Deurne. Zij kon het preutelen niet laten vandaar haar naam. Hoogte 3.90 m. - Gewicht 55 kg.

RENE VAN DE VOLKSTUINTJES

Rene is 25 jaar toezichter geweest van de Volkstuinen en heeft mee "vzw Volkstuinen" opgericht. Hij is nog altijd actief als tuinder in Deurne.

ROSSE GARDE

Rosse Garde was de bijnaam van Pieter De Smet, hij was brigadier-veldwachter voor Deurne - Zuid en was gehuwd met Jeannette de dochter van de Preutelmadamme. Hoogte 2.60 - Gewicht 35 kg.

SNOTNEUS

Snotneus is een creatie van kunstenaar Guy Van de Casteele en daar is geen verdere info over.

THEO VAN DEN BOSCH

Theo van den Bossch (1913-1995) is geboren in Deurne. Hij was een komiek, zanger en presentator op de toenmalige BRT (radio en televisie). Hij acteerde ook in vijf Vlaamse en één Nederlandse film. Hoogte 4.30 m. - Gewicht 65 kg.

VAKE VIOOL

Vake Viool is de bijnaam van John Lundström de bekende Antwerpse volkszanger. Hoogte 2.65 m. - Gewicht 35 kg.

VIC MEES

Vic Mees was speler van Royal Antwerp Football Club en kreeg van de supporters de eretitel Mister Antwerp.

Startpagina Exit Terug