Reuzen van DuffelJANNEKE

Janneke is de zoon van Reus en Reuzin en de broer van Mieke en Kinnebaba.

KINNEBABA

Kinnebaba is het jongste kind van Reus en Reuzin en zusje van Janneke en Mieke.

MIEKE

Mieke is de dochter van Reus en Reuzin en zus van Janneke en Kinnebaba.

MOOR

De Moor en de Morin staan symbool voor personen uit verre, vreemde landen.

MORIN

De Moor en de Morin staan symbool voor personen uit verre, vreemde landen.

NELLES

Nelles was een gekende dorpsfiguur in Duffel (geboren 1855) en heette eigenlijk Cornelis maar werd om zijn simpel gedrag ook wel zotte Nelis genoemd.

REUS

Reus is gehuwd met Reuzin en zij hebben drie kinderen Janneke, Mieke en Kinnebaba. De Duffelse reuzengroep wordt pas voor de eerste keer vermeld in 1819, toen begeleidden ze koning Willem I bij zijn doortocht door de gemeente. De recentste restauratie van de reuzen (1991-1993) laat echter vermoeden dat ze ouder zijn, en dat ze dateren uit de tweede helft van de 18de eeuw.

REUZIN

Reuzin is gehuwd met Reus en zij hebben drie kinderen Janneke, Mieke en Kinnebaba. De Duffelse reuzengroep wordt pas voor de eerste keer vermeld in 1819, toen begeleidden ze koning Willem I bij zijn doortocht door de gemeente. De recentste restauratie van de reuzen (1991-1993) laat echter vermoeden dat ze ouder zijn, en dat ze dateren uit de tweede helft van de 18de eeuw.

ROS BEIAARD

Het Ros Beiaard is een folkloristisch paard, dat verwijst naar het paard in de sage van de Vier Heemskinderen en gaat enkel in de jaarlijkse Ballonnekesstoet als er ook "echte" Heemskinderen uit Duffel zijn.

Startpagina Exit Terug