Reuzen van HammeASTRID

Deel van Siamese tweeling Astrid-Louis. Ouders zijn de reuzen Theo en Tine. De tweeling is vernoemd naar oud-burgemeester Louis Baert en de verdwenen kraamkliniek in Hamme Koningin Astrid.

DOLFYDOOR

Geboren 1968. De reus is één van de vierling van reus Polydoor. Broer van Jackydoor, Luckydoor en Willydoor. Hoogte 2.70 m. - Gewicht 50 kg.
Peter is Adolf Rosschaert.

JACKYDOOR

Geboren 1968. De reus is één van de vierling van reus Polydoor. Broer van Dolfydoor, Luckydoor en Willydoor. Hoogte 2.70 m. - Gewicht 50 kg.
Peter is Jacky Van Goethem.

LOUIS

Deel van Siamese tweeling Astrid-Louis. Ouders zijn de reuzen Theo en Tine. De tweeling is vernoemd naar oud-burgemeester Louis Baert en de verdwenen kraamkliniek in Hamme Koningin Astrid.

LUCKYDOOR

Geboren 1968. De reus is één van de vierling van reus Polydoor. Broer van Dolfydoor, Jackydoor en Willydoor. Hoogte 2.70 m. - Gewicht 50 kg.
Peter is Luc Boel.

POLYDOOR

Geboren 1931. Volgens de legende werd om te zien wie de grootste reus was, die van Tielrode of van Hamme, kwamen de reuzen samen in Tielrode waar de kerk in opbouw was. Daarvoor ging Polydoor bij laag water door de Durme. Ze bouwden dus in Tielrode aan de kerk, en hij die zonder hulpmiddelen de laatste steen op de muur zou leggen, was definitief de grootste. De reus van Tielrode legde uiteindelijke als laatste een steen op de muur, die van Hamme kon er niet meer bij, en dus was de reus van Tielrode de grootste. Dit werd gevierd met vele liters bier, de reus van Hamme werd dronken, vergat daarbij het getijde, stak uiteindelijk de Durme over bij hoogwater en verdronk. Vandaar het reuzenbeen dat wordt bewaard in een schrijn in het kantoor van de Hamse Burgemeester. Polydoor is vader van de vierling, Jackydoor, Dolfydoor, Luckydoor en Willydoor. Hoogte 4 m.70 - Gewicht 175 kg.

THEO

Theophiel Philips kocht in 1964 een reus in Grembergen en schonk hem aan de carnavalsgroep "Vermaak onder oins". Hij ging voor het eerst in de carnavalstoet van 1965 mee. Op carnavalsmaandag huwde hij Tine die toen in de carnavalstoet haar eerste stappen had gezet.

TINE

Geboren in 1967 en huwde toen reeds Theo en zij kregen een siamese tweeling Louis-Astrid.

WILLYDOOR

Geboren 1968.De reus is één van de vierling van reus Polydoor. Broer van Dolfydoor, Jackydoor en Luckydoor.Hoogte 2.70 m. - Gewicht 50 kg.
Peter is Willy D'Havé.

Startpagina Exit Terug