Reuzen van JabbekeAMEDE

Gebouwd in 1981 ter gelegenheid van de Snellegemse Feesten.Amedé was een milde weldoener die waar het nodig was een financieel steun gaf aan de minderbedeelden van de gemeente Snellegem.

FIETJE KRAAIE

Fietje Kraaie is een oud vrouwtje die afgezonderd leefde en enkel in de winter met mensen in contact kwam toen ze eigengemaakte manden en Paternosters verkocht.

LOWIE

Lowie was een champetter.

MANCE

Mance was een dorpsfiguur die in de stationswijk van Jabbeke een winkel en het café DE LA POSTE uitbaatte

NELE

Deze reus is gebouwd in 1968 door leden van een culturele vereniging (de Vlaamse kring). In de jaren 1970 kreeg ze het ereburgerschap in Stalhille door de toenmalige Burgemeester Hipoliet Maes.

ROGER DE IMKER

Deze reus is gemaakt naar aanleiding van het 25 jarig bestaan van de bijenmarkt ingericht door de Koninklijke Brugsche Noorder- en Zuider honingbij op het domein van de kinderboerderij de Zeven torentjes in Assebroek. Hij is gemaakt naar het evenbeeld van Roger Logghe die toen al jarenlang voorzitter was van de imkersvereniging.

SARCO

Geboren in 1978.Sarco zou een stoere noorderling geweest zijn die zich ten tijde van Karel de Grote als één van de eerste bewoners vestigde in Zerkegem.

Startpagina Exit Terug