Reuzen van LokerenBARROS

Reus van de basisschool De Zonnebloem in Lokeren. Hij is gehuwd met Babette.

BO VAN KERCKHOVE

Gemaakt naar aanleiding van het T.V.-programma "De Droomfabriek".

DUVELKEN

Nog geen info.

HUUB VAN KERCKHOVE

De reus werd gebouwd voor het TV-programma "De Droomfabriek".

JACOBA VAN KERCKHOVE

Vrouw van Jacobus Van Kerckhove, een Heirbrugse linnenbleker. Hoogte 3.70 m.

JACOBUS VAN KERCKHOVE

Was een linnenbleker die in 1827 een eerste prijs won in een internationale tentoonstelling in Londen. Hoogte 3.70 m.

LIZA KASSEI

Liza is de wederehelft van Maurice Kassei en heette eigenlijk Liza Callebaut. Ze was een gekende zeeldraaister van de Heirbrug.

MAURICE BAETÉ

Gebouwd in 1988. De echte Maurice Baeté was de bezieler van Kovekenskermis. Hij was 50 jaar lid. Hij maakte een replica van de gouden snuifdoos en schonk deze aan het Lokerse Stedelijk Museum. Hoogte 3.00 m.

MAURICE KASSEI

Maurice refereert naar een gekende zeeldraaier van de Heirbrug, zijn echte naam was Maurice Styleman. Hij is gehuwd met Liza Kassei.

PIERRE JEAN FRANS VRANCKEN

Deze reus beeldt Pierre Jean Frans Vrancken (1756-1833) uit die in de eerste helft van de 19de eeuw een voorname rol heeft gespeeld in de Lokerse economie. Hij was gehuwd met Theresia Caroline Van den Berghe. In Lokeren baatte de familie Vrancken een herenhoedenfabriek uit met meer dan 100 werknemers. Het reuzenechtpaar Vrancken verwijst naar de haarsnijderijen en hoedenfabrieken waarvoor Lokeren destijds bekend was. .

THERESIA CAROLINE VAN DEN BERGHE

Theresia Caroline Van den Berghe was gehuwd met Pierre Jean Frans Vrancken (1756-1833) die in de eerste helft van de 19de eeuw een voorname rol heeft gespeeld in de Lokerse economie.

Startpagina Exit Terug