Reuzen van SCHOTENDEN BLEKKE

Den Blekke is een muzikant van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Schoten en huwde in 2014 Mie Bol en zij hebben een dochter Mieke Potlood.

JOHNNY DE VISSER

MIE BOL

Joseph Druyts (Schoten 1871-1955) was schrijnwerker bij de firma Herbosch op de Zaat te Schoten. Op een bepaald ogenblik kreeg hij een zeer moeilijke opdracht voorgeschoteld, die hij met succes heeft uitgevoerd. Iedereen was vol lof over zijn prestatie en men zei: “Dat is nogal een bolleke.” Deze eigenschap is overgedragen op zijn echtgenote Maria Anthonissen, afgekort Mie, en zo is de bijnaam Mie Bol ontstaan. Het heeft dus niets te maken met rondingen of gewicht, zoals we eerst vermoed hadden. In de wijk sprak men dus over ‘het café van Mie Bol’. Hoewel de naam van het café ‘De Nachtegaal’ was, bleef de bijnaam het ‘café van Mie Bol in de omgangstaal behouden. Reuzin Mie Bol, gebouwd 2013, huwde in 2014 reus Den Blekke en zij kregen in 2015 een dochter Mieke Potlood.

MIEKE POTLOOD

Gebouwd 2015. Genoemd naar Maria Schillemans (dochter van Jacobus Schillemans geboren te Schoten 1853 en van Anna Catherina Schillemans geboren Schoten 1861) . Vader Jacobus droeg altijd een potlood achter zijn oor en kreeg de bijnaam Jaakske Potlood. Ook de kinderen kregen deze toenaam en zo werd Maria Ludovica (geboren Schoten 1894) Mie Potlood genoemd. Deze reuzin is de dochter van Mie Bol en Den Blekke.

Startpagina Exit Terug