Reuzen van Wilrijk (Antwerpen)ETIENNE

De reus stelt Etienne Mommerency voor. Etienne was in 2010 voor de vijfde maal regisseur van de Wilrijkse Geitestoet.

HUGO

De reus stelt Hugo Berckmoes voor. Hugo was in 2010 voor de vijfde maal leidende figuur van het Techniisch Comité van de Wilrijkse Geitestoet.

FERRE

Gedoopt op 30/03/2019. De reus is gebouwd door Hugo Berckmoes en is een eerbetoon aan de Antwerpse protestzanger Ferre Grignard (geboren in Antwerpen op 13/03/1939 en overleden in Antwerpen op 08/08/1982.

JOHN VAN HET GELEEG

Den John werd geboren op een boerderij aan de Neerlandweg. Hij vond werk als steenvormer (modelleerder) in één van de steenbakkerijen. Hij kneedde de klei, vormde de stenen en legde ze in de zon te drogen vooraleer ze in de oven tot volwaardige bakstenen werden gebakken. Daarom draagt hij een schort. De kledij heeft den John gekregen van Jos Tyck van het Berchems Sinterklaascomité.

MIEKE VAN DE GROENENHOEK

In de Groenenhoek woonde een gezin dat voor de kasteelheren van het Hof Klaverblad werkte. Moeder was dienstmeid en vader werkte als tuinman. Zij kregen een kindje dat uitgroeide tot een mooi meisje en luisterde naar de naam Mieke. Vooreerst werd gedacht dat Mieke van de Berchemse Groenenhoek afkomstig was maar onderzoek leidde naar het gelijknamige gehucht in Wilrijk. In 2014 werd reus René van de Volkstuintjes Deurne verliefd op Mieke en vroeg haar hand. Het huwelijk werd voltrokken op 20 juni 2015 in Deurne

Startpagina Exit Terug