Beaufort 04
Triennale voor hedendaagse kunst aan zee
31 maart - 30 september 2012De Panne Koksijde - Oostduinkerke Nieuwpoort Westende - Middelkerke Oostende Bredene De Haan - Wenduine Blankenberge ZeebruggeDe Panne
Norbert Francis Attard - Boundaries of Infinity


Geboren: Malta 1951 - Het werk is geÔnspireerd op de rij van Fibonacci en de volmaakte vormen van de Gulden Snede.


Isaac Cordal - Waiting for the climate change.


Geboren: Spanje 1974 - Woont en werkt al een tijd in Brussel. Zijn werk omvat kleine figuurtjes (maximum 25 cm. hoog) die wachten op de gevolgen van de opwarming der aarde. Zowel in villa "Chalutier" als op het strand van De Panne staan "Installations" van deze kunstenaar.


Isaac Cordal - InstallationMichal Gabriel - Players


Geboren: TsjechiŽ 25/2/1960 - De 13 figuren staan als een rondhangende groep met de armen diep in het zand geworteld speculerend naar wat onder de grond gebeurt.

Koksijde - Oostduinkerke
Zilvinas Kempinas - Tripods


Geboren: Plungť (Litouwen) 1969 - Dit werk is een samenspel van honderden flikkerende elementen in driehoeksvorm met omgevingselementen als licht, lucht en landschap.


Jaume Plensa - Yorkshire soul I


Geboren: Barcelona 1955 - De zittende figuur tussen de ruÔne van de abdij is samengesteld uit willekeurige letters, de toeschouwer als het ware uitnodigend tot conversatie.


Claire Fontaine - Oeuvres divers
Claire Fontaine is een Frans kunstenaarscollectief opgericht in 2004 - Hier willen de kunstenaars het politiek onvermogen en de vergane glorie van de Franse leuze "Vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid" tonen door de Franse vlag in drie te verdelen zoals ook de maatschappij verdeeld is.


Melita Couta - The wanderer


Geboren: Cyprus 1974 - Een faun hoog boven de duinen starend naar de zee verwijst naar het vissersverleden van Koksijde. Met open mond blaast hij de wind terug om de zee te kalmeren en in zijn handen heeft hij het resultaat van zijn visvangst.


Melita Couta - Journeys
Landkaarten inspireren Melita Couta tot het leggen van verbanden of verschillen tussen gebieden en hun bewoners door middel van collages van oude kaarten en prenten.

Nieuwpoort
Nedko Solakov - The mumbling house


Geboren: Chevren Briag (Bulgarije) 1957 - In een verlaten en verwaarloosde omgeving geeft de kunstenaar zijn mening en kritiek over onze maatschappij en kunstwereld via kleine tekeningen en teksten.


Les FrŤres Chapuisat - Erratique


Geboren: Bienne (Zwitserland) 1972 (Gregory) en 1976 (Cyrill) - De broers Gregory en Cyrill Chapuisat werken het liefst met grijpbare en concrete materialen zoals hier met betonijzers en kippengaas dat bespoten werd met beton. De inspiratie voor dit werk is ontstaan bij de stenen van Stonehenge en het Paaseiland. Zoals in meer van hun werken nodigt een lage opening de toeschouwer uit om op de knieŽn te gaan om deze constructie van binnen te bekijken.


Hans Op de Beeck - Location (8)


Geboren: Turnhout 1969 - Deze installatie maakt deel uit van een lopende reeks "Locations". Deze installatie leidt de bezoeker via een lange zwartgeblakerde steiger in het halfdonker naar een ronde zitruimte op het water met in het midden een cirkel van tientallen lange kaarsen. De bezoeker wordt als het ware uitgenodigd tot een moment van bezinning op de tonen van rustgevende muziek.

Westende - Middelkerke
Magdalena Abakanowicz - Two corten armours


Geboren: Raszyn-Falenty (Warschau - Polen) 20/6/1930 - Deze twee "harnassen" uit Cortenstaal lijken op het strand op twee reusachtige zeevogelschedels. Cortenstaal is een weerbestendige legering met een kenmerkende roestkleur.


Ivars Drulle - I can hear it


Geboren: Letland - Ivars Drulle vormt zijn objecten zo dat zij deel uitmaken van de omgeving waar deze geplaatst zijn. Hier zijn het twee geluidshoorns die op de zee gericht zijn. Net als het meisje in Belle Epoquestijl kan de toeschouwer op het bankje bij de tweede hoorn plaats nemen om het geluid van de zee en de wind waar te nemen.


Adrian Ghenie - Selfportrait as Charles Darwin II


Geboren: Baia-Mare (RoemeniŽ) 1977 - Het werk van Adrian Ghenie wordt gekenmerkt door wilde penseeltrekken en verfklodders die zijn werk als het ware tastbaar maken. Hier presenteert hij zichzelf als Charles Darwin.

Oostende
Jannis Kounellis - Untitled


Geboren: Piraeus (Griekenland) 23/3/1936 - Kounellis is een Arte Povera kunstenaar die werkt met onconventionele materialen en technieken en plaatste in de nis naast het standbeeld van Leopold II stapels groene Bordeaux-flessen met daar voor een juten zak gevuld met steenkool die zachtjes wiegt in de zeewind.


Arne Quinze - Rock Strangers


Geboren: Kortrijk 15/12/1971 - Met Rock Strangers zet Arne Quinze zich af tegen de eenzijdige en rechtlijnige architectuur die ten hedendage hoogtij viert en wil met dit werk meer kleur en vorm in de omgeving brengen.


Bijdrage Mu.zee - Te kust en te keur


Deze bijdrage van het Mu.Zee is het werk van een collectief bestaande uit de kunstenaars Lucile Desamory (BelgiŽ), Caitlin Keogh(Ver.Staten), Lucy McKenzie (Schotland) en de modeontwerpers Beca Lipscombe (Schotland) en Pelican Avenue (Oostenrijk). Via allerlei technieken hebben zij de gevel van het museum zijn oorspronkelijke functie als warenhuis terug gegeven.Bredene
Paolo Grassino - Analgesia


Geboren: Turijn (ItaliŽ) 1967 - De honden die hier afgebeeld worden zonder oren en mond lijken de uitgebrande voertuigen te bewaken. Ze zijn een verwijzing naar de huidige westerse samenleving waar bewaking van goederen en idealen een essentieel deel van uitmaken.


Paolo Grassino - Temi Perenni (cani)


Nick Ervinck - Olnetop


Geboren: Roeselare 1981 - Nick Ervinck liet zich voor dit werk inspireren door opspattende golven.


Flo Kasearu - Coast to coast


Geboren: Pšrnu (Estland) - Gestrande containers voor de kust van Bredene met als merknaam "Triton" naar de zoon van Poseidon

De Haan - Wenduine
Marco Casagrande - Sandworm


Geboren: Turku (Finland) 7/5/1971 - Deze 55 meter lange houten "worm" die als het ware vergroeid is met de natuur nodigt iedereen uit om zich er in te begeven en van het invallend licht te genieten en tot rust te komen om even later terug in de werkelijkheid te staan.


Jeppe Hein - Modified social benches L-U


Geboren: Kopenhagen (Denemarken) 1974 - Jeppe Hein is er in geslaagd om van een dagelijks voorwerp als een zitbank een element te maken dat in zijn verschillen doet nadenken over de diverse vormen van communicatie in onze samenleving.Bernar Venet - 216.5" arcx21


Geboren: Chateau-Arnaux-Saint-Auban (Frankrijk) 20/4/1941 - Venet gebruikt hier ook Cortenstaal om een reeks van onbepaalde vormen neer te zetten.

Blankenberge
Martine Feipel en Jean Bechameil - Many dreams


Martine Feipel - Geboren: Luxembourg (Groot Hertogdom Luxemburg) 1975


Jean Bechameil - Geboren: Paris (Frankrijk) 1964


Dit werk is een busje dat gestrand lijkt te zijn en als een fossiel versteend is achtergebleven.

Na een grondige herstelling door de kunstenaars werd het werk toegankelijk voor het publiek.


Folkert de Jong - Monument voor een saltimbanque


Geboren: Egmond (Nederland) 1972 - Folkert de Jong plaatst hier een figuur als saltimbanque of acteur/acrobaat die gebogen al de moeilijkheden van onze samenleving als een zware last torst.


Dalila GonÁalves - Kneaded memory


Geboren: Castelo de Palva (Portugal) 1982 - Dalila GonÁalves gebruikt decoratieve elementen uit faÁades van gebouwen om deze als het ware verfrommeld weg te gooien als was het restafval.

Zeebrugge
Stefan Sous - Sanssouci


Geboren: WŁrselen (Aachen - Duitsland) 1964 - De kunstenaar gebruikt meestal voorwerpen om te deconstrueren en daarna in aangepaste toestand te reconstrueren wat hier resulteert in een kluwen van caravans die een totale impasse veroorzaken.


Michael Johansson - The move overseas


Geboren: Trollhšttan (Zweden) 1975 - Bij dit werk laat de kunstenaar zien hoe hij een overzeese verhuis zou realiseren. Alles mooi in containers die op mekaar gestapeld worden en alle meubilair gaat gewoon mee. Op die manier wordt de nieuwe omgeving met de oude verbonden.


Erwin Wurm - Big coat


Geboren: Bruck an de MŁr (Oostenrijk) 1954 - De kunstenaar Erwin Wurm laat op een humoristische wijze zien dat de kleren de man maken.

Startpagina Exit Terug